Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Provance-i feketekagyló-tál

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 kg feketekagyló
2.00 dl száraz fehérbor
2.00 g kakukkfű
1.00 g vöröshagyma
5.00 g salotta hagyma
1.00 db chili paprika
10.00 g fokhagyma
2.00 csokor petrezselyem
3.00 db paradicsom
2.00 ek paradicsompüré
olívaolaj

Provance-i feketekagyló-tál

Konyha:
  • 30 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Nagy főzőedényben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk kb. 1 perc alatt. Hozzáadjuk a salottahagymát, és további 1 percig pároljuk. Egy időben beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a magtalanitott chili paprikát, és további 1 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hámozott és magtalanított húsát, majd rövid ideig tartó együtt párolás után hozzákeverjük a paradicsompürét. 1/2 dl fehérbor hozzáadásával, folyamatos kevergetés mellett összeforrósitjuk. A tűzhelyünket magasabb fokozatra kapcsoljuk, majd beletesszük a megtisztitott és átvizsgált fekete kagylókat. Hozzáöntjük a maradék fehérbort, és fedő alatt kb. 3 percig, magas hőmérsékleten hőkezeljük. Közben apróra vágjuk a petrezselymet. 3 perc elteltével a fedőt levéve keverőkanállal a kagylókat megkeverjük, beleszórjuk a petrezselyem felét, majd újra lefedve további 3 percig főzzük. Előmelegitett tányérokra szervirozzuk a kagylókat, és a maradék petrezselyem felhasználásával díszítjük. Friss, tört bagettel tálaljuk és fogyasztjuk.

miele01

previous
Pulykamáj nyárs
next
Kardinális
previous
Pulykamáj nyárs
next
Kardinális
You can`t add more product in compare

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.