Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Paradicsomos kagyló

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1 kg fekete kagyló
3 db salott hagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom
2 csomag petrezselyem
300 g cukkini
1 dl olíva olaj
1 dl vörösbor
1-2 db chili
1 csipet só
bors
kakukkfű ág

Paradicsomos kagyló

Tulajdonságok:
    Konyha:
      • Személyek 4
      • Medium

      Ingredients

      Leírás

      Share

       

      Nagyjából egy zsáknyi kagyló kétharmada használható fel. Ha találunk benne törötteket, vagy olyat ami már nem él (nyitott), azokat dobjuk ki. A megmaradt kagylókat tisztítsuk meg hideg vízzel.
      Apróra összevágjuk a hagymát, paradicsomokat és a cukkinit (fél centis kockákra). A felforrósított olajba tegyük előbb a hagymát, a hosszában kettévágott chilit, majd a cukkinit és végül a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.
      A fokhagymákat héjastul összezúzzuk, majd az olajba tesszük. Amint az olaj felforrósodott, kivesszük a fokhagymákat és hozzátesszük a megmosott kagylókat. Hozzáöntjük a bort és egy fedővel lefedve, saját gőzében 2-3 percig pároljuk. Amikor elkészült friss petrezselyemmel és bazsalikommal ízesítjük.
      A kenyeret serpenyőben megpirítjuk, majd az elkészült kagylókkal egy a zöldségekkel tálaljuk.

      extern

      previous
      Brassói aprópecsenye
      next
      Tökmagos pogácsa
      previous
      Brassói aprópecsenye
      next
      Tökmagos pogácsa

      Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

      A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.