Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Paprikás csirke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 db csirke
2.00 ek zsiradék
2.00 ek édes fűszerpaprika
1.00 dkg
1.00 g bors
2.00 g fokhagyma
2.00 g vöröshagyma
2.00 db zöldpaprika
1.00 db paradicsom
1.00 dl tejföl
liszt

Paprikás csirke

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A hagymát, paprikát és paradicsomot felaprítjuk. A csirkét a videón látható módon előkészítjük. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd belerakjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Ezzel pirítjuk, míg a levét el nem párolja, majd felöntjük egy kevés vízzel, és újból elpároljuk. Ha ismét zsírjára pirul, a tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát. Belehelyezzük a csirkét. A típusától függően 40-60 percig főzzük kevés víz hozzáadásával folyamatosan. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ilyenkor rakhatjuk bele a fokhagymát. Vigyázzunk, a csirke is enged levet, ezért ne készítsünk belőle csirkelevest! Amikor a csirke megpuhult, kiemeljük, a levét behabarjuk a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével, majd felforraljuk.

miele01

previous
Szarvasgerinc karamellizált gyümölcsökkel
next
Citromtorta
previous
Szarvasgerinc karamellizált gyümölcsökkel
next
Citromtorta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.