Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Muszaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 dkg padlizsán
50.00 dkg paradicsom
2.00 g hagyma
2.00 g fokhagyma
1.00 dl olaj
50.00 dkg darált bárányhús
2.00 db tojás
2.00 dl Tejszín
15.00 dkg juhsajt
szerecsendió
bazsalikom

Muszaka

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
    • 50 perc
    • Személyek 6
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share

    A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A paradicsomot megmossuk, domború felén keresztirányban bevágjuk a héját. 1-2 percre forró vízbe merítjük, majd azonnal hideg vízbe, így könnyedén lehánthatjuk a héját. Három paradicsomot felkarikázunk, a maradékot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. Felforrósítunk 1 ek olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, és 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajban kisütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kiolajozunk egy nem túl nagy tűzálló tálat, az aljára helyezzük a padlizsán felét, rásimítjuk a paradicsomos ragut, aztán a maradék padlizsánt, és végül ráfektetjük a 3 felkarikázott paradicsomot. A tejszínben elkeverjük a tojásokat, belereszeljük a juhsajtot, és a rakott zöldségeket meglocsoljuk vele. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és a forró sütőben pirosra sütjük.

    miele01

    previous
    Aszalt szilvával töltött libamell
    next
    Cappuccino torta
    previous
    Aszalt szilvával töltött libamell
    next
    Cappuccino torta
    You can`t add more product in compare

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.