Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mazsolás-mandulás kuglóf

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
300.00 g finomliszt
200.00 g rétesliszt
40.00 g élesztő
125.00 g cukor
375.00 g vaj
125.00 ml langyos tej
5.00 db tojás
1.00 db citrom reszelt héja
50.00 g mazsola
50.00 g mandula
1.00 csipet
zsemlemorzsa

Mazsolás-mandulás kuglóf

Konyha:
  • 120 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Az élesztőt a tej felével és egy tk cukorral felfuttatjuk. Miután összekevertük az élesztőt a cukorral és a tejjel, szórjunk kevés lisztet a tetejére. Kis lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejet. A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat, a reszelt citrom héját. Ha a tej-vaj keverék kézmelegre hűlt, a felfutott élesztővel együtt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd a végén a mazsolát és a mandulát is. A kuglófformát jól kivajazzuk, a formába zsemlemorzsát szórunk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne, óvatosan elegyengetjük, és fél órát kelni hagyjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a rácsot az alsó részre toljuk. A szépen megkelt és feljött kuglófot 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Formából pár perc pihentetés után óvatosan kiborítjuk egy rácsra.

miele01

previous
Isler
next
Kocsonya készítése
previous
Isler
next
Kocsonya készítése

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.