Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Malacsült – Újévi szerencsemalac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 kg csontos bőrös sertéskaraj
2.00 g vöröshagyma
8.00 g fokhagyma
2.00 g köménymag
1.00 g majoránna
2.00 g feketebors
1.00 g zöldbors
1.00 g rózsabors
1.00 g
10.00 g sör
1.00 ek méz
1.00 g olívaolaj
50.00 kg savanyúkáposzta
2.00 tk cukor
őrölt szerecsendió
köménymag
majoránna
tört bors
borókabogyó
sör
száraz fehérbor
Burgonya
olívaolaj
tört bors

Malacsült – Újévi szerencsemalac

Tulajdonságok:
    Konyha:
    • 75 perc
    • Személyek 4
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Malac előkészületei: A megvásárolt karajt először jól megmossuk, majd éles késsel vízszintesen és függőlegesen is beirdaljuk a bőrt. Függőlegesen az irdalásoknál ejtett bemetszésnél szeletekre vágjuk a karajt, egészen a csontig. A megtisztított fokhagymákat mérettől függően hosszában két vagy három darabra vágjuk, és megtűzdeljük vele a szeleteket. Ehhez egy hegyes kést a hússzeletbe szúrunk olyan szögben, hogy a hús másik oldalát ne szúrjuk át, az így kapott lyukba tegyük bele a fokhagymát, szeletenként két tűzdelést érdemes készíteni. Felkarikázzuk a vöröshagymát, és a hússzeletek közé tesszük, majd a szeletek között és a bőrt is megszórjuk fűszerekkel. A befűszerezett, megtűzdelt karajt olyan edénybe teszem, amiben olajjal annyira fel lehet önteni, hogy az ellepje. Mellétesszük a megmaradt fokhagymákat és hagymakarikákat, babérlevelet és borókabogyót, majd alufóliával vagy fedővel lefedjük és hidegre tesszük. Malac elkészítése: Begyújtjuk a sütőt 180-190 °C-ra. A malacot tegyük át egy magasabb falú tepsibe, öntsünk mellé egy kicsit a fűszeres olajból (1-2 dl) és egy pohár sört (2 dl), majd alufóliával fedjük le. Fólia alatt puhára sütjük a húst – a sütési idő a hús méretétől függ, de nagyjából 40-50 perccel számolhatunk. Eltávolítjuk az alufóliát, és sörös mézzel megkenjük a bőrt

    miele01

    previous
    Rakott krumpli
    next
    Juhsajt cukkiniköntösben – Miele gőzpárolóban készült
    previous
    Rakott krumpli
    next
    Juhsajt cukkiniköntösben – Miele gőzpárolóban készült

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.