Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mákos guba Zila tortaformában

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 db tortaforma
1.00 g tej
20.00 dkg cukor
2.00 db tojás
25.00 dkg darált mák
1.00 db vaníliarúd
10.00 db kifli
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db narancs reszelt héja

Mákos guba Zila tortaformában

Konyha:
  • 30 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A kifliket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük. A tejet a mákkal, cukorral, citromhéjjal, narancshéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ennek a főzetnek kb. a 3/4 részét a kiflire öntjük, a kiflidarabokat beleforgatjuk, és hagyjuk, hogy azok megszívják magukat. A maradék folyadékot lehűtjük, és belekeverjük a tojássárgáját. Ezek után ezt is a kiflidarabokra öntjük, és óvatosan elkeverjük az egészet. A bekevert gubát kifújt Zila formába helyezzük, és kártyával betömörítjük. 170°C-os előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kisült, a felületét megszórjuk morzsával, átfordítjuk, és a szilikonformát azonnal levesszük. A kisült tortát vaníliapudinggal vagy ízlés szerint más öntettel töltjük. Végül tejszínhabbal díszíthetjük.

miele01

previous
Pecsenyekacsa meggyszósszal
next
Csirkemell zöldségágyon
previous
Pecsenyekacsa meggyszósszal
next
Csirkemell zöldségágyon

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.