Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Magos kifli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
25.00 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
0.00 dl olívaolaj
1.00 kk
1.00 kk nyers nádcukor
1.00 dl víz
3.00 dkg olvasztott vaj
1.00 db tojás
1.00 g magok
élesztő

Magos kifli

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 6
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


Adjuk a cukrot 0,5 dl langyos vízhez, és tegyük bele az élesztőt, meleg helyen futtassuk fel. Akkor jó, ha az élesztő a víz felszínén összefüggő, egyenletes habréteget képez, ennél tovább nem kell futtatni, mert túlfut, és nem keleszti meg a tésztát. Keverjük össze a lisztet, a sót, az olajat, és adjuk hozzá a felfutott élesztőt. A maradék vizet apránként adagolva gyúrjunk nem ragacsos, de rugalmas tésztát és fóliával letakarva, hogy ne száradjon ki a tészta felülete, meleg helyen kelesszük duplájára kb. 35-45 perc alatt. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3-4 mm vastag, kör alakúra, kenjük meg az olvadt vajjal, és szeljük fel tortaszerűen 16 egyenlő cikkre. Célszerű először 4 részre, majd azokat felezve, s újra felezve. Minden cikkely vízszintes felétől kezdve tekerjük a csúcs felé a tésztát, kialakítva a kifliket. Igény szerint felvert tojással vagy vízzel kenjük meg a kiflik tetejét, és szórjuk meg magokkal. A kifliket tegyük kivajazott tepsire, és 180°C-on (gázsütő 4-es fokozat) süssük aranybarnára 20-25 perc alatt.

miele01

previous
Hal (Sügér) sóbundában
next
Petrezselymes rakott csülök
previous
Hal (Sügér) sóbundában
next
Petrezselymes rakott csülök

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.