Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Konyakmeggy bonbon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Konyakmeggy bonbon

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 6
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Hagyományőrző magyar termék. Gerbeaud Emil készítette először. A legalább két hónapja alkoholban eltett meggyet leszűrjük, kimagozzuk, és kiterítve száradni hagyjuk. Forróra melegített fondánba mártjuk, akár kétszer is. Ügyeljünk rá, hogy megfelelően körbezárja a meggyet. A megdermedt fondános szemek talpát temperált csokoládéba mártjuk, és zsírpapírra helyezzük. Ha megdermedt a talprész, újra mártsuk ki a csokival, de már az egész szemeket, tetejét csigavonalban díszítsük. A megkötött csokoládéréteg alatt, a meggyben lévő alkohol feloldja a fondánt, és így likőrré válik, ehhez kb. egy hétre van szükség. Tehát az elkészült konyakos meggy egy hét érési idő múlva fogyasztható. A fondán készítéséről receptvideó található a mielefozoiskola.hu oldalon.

miele01

previous
Korhelyleves
next
Gőzpárolóban készült édes csokoládés cseresznye-álom
previous
Korhelyleves
next
Gőzpárolóban készült édes csokoládés cseresznye-álom

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.