Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Kombi gőzpárolóban készült feketeáfonyás császármorzsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
40.00 g búzadara
100.00 g feketeáfonya
250.00 ml tej
0.50 db vaníliarúd
2.00 szelet gyömbér
0.50 db fahéj
0.25 db citrom reszelt héja
0.25 db narancs reszelt héja
3.00 db tojássárgája
60.00 g liszt
2.00 ek rum
3.00 db tojásfehérje
75.00 g
40.00 g cukor
vaj

Kombi gőzpárolóban készült feketeáfonyás császármorzsa

Konyha:
    • 30 perc
    • Személyek 4
    • Easy

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Pirítsuk meg a búzadarát közepes hőmérsékleten zsiradék hozzáadása nélkül egy erre alkalmas, felületkezelt serpenyőben.Vegyük le a grízt a tűzhelyről, ha az illatozni kezd, majd hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a feketeáfonyát, mossuk meg, és hagyjuk lecsöpögni.Kaparjuk le a vaníliarúd belsejét a kéregről.Forraljuk fel a tejet a vanília kérgével és belsejével, a gyömbérrel, valamint a fahéjjal.Keverjük ehhez a pirított búzadarát, és habverővel történő kevergetéssel főzzük, sűrítsük ezt további kb. 2 percig. Vegyük le az edényt a tűzhelyről, majd szedjük ki a vanília kérgét, a gyömbért és a fahéjat.Helyezzük az edénybe a reszelt citromhéjat, narancslevet, narancshéjat és tojássárgáját, keverjük mindezt jól össze.Adjuk hozzá a lisztet és a rumot, majd keverjük ismét jól össze a grízmasszát.Adjunk egy csipet sót a tojásfehérjéhez, majd verjük először csak krémesre, miközben apránként hozzáadjuk a szükséges cukormennyiség felét.Ezután verjük fel keményre a tojásfehérjét.Keverjük óvatosan a grízmassza alá a tojásfehérjét . Osszunk el 2 tk vajat a sütőedényben, majd helyezzük be a grízmasszát és szórjuk rá a feketeáfonyákat. Süssük meg ezt a következő beállításokkal a Miele kombi gőzpároló készülékben:1. lépés: Felső-alsó sütés 200°C-on 75%-os nedvességtartalommal 10 percig (előmelegítés)2. lépés: Felső-alsó sütés 200°C-on 75%-os nedvességtartalommal 15 percigAprítsuk fel fogyasztásra alkalmas darabokra két fából készült keverőkanál segítségével a császármorzsát, adjuk hozzá a maradék vajat és cukrot, majd kevergetéssel karamellizáljuk azt a tűzhelyen.Javaslat: A megadott mennyiségek a gőzpárolóhoz tartozó Multi sütőedényben történő elkészítésre alkalmasak.Használjuk az Univerzális sütőedényt, ha dupla mennyiségű császármorzsát kívánunk készíteni.

    miele01

    previous
    Quesadilla
    next
    Kakashere pörkölt
    previous
    Quesadilla
    next
    Kakashere pörkölt

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.