Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Kókusztorta zila tortaformában

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
500.00 g tejföl
100.00 g kukoricaliszt
150.00 g nyírfacukor
10.00 g kakaópor
100.00 g kókuszreszelék
200.00 g kókuszreszelék
200.00 g nyírfacukor
100.00 g kukoricakeményítő
500.00 ml kókusztej
300.00 ml állati tejszín
200.00 g tejcsokoládé

Kókusztorta zila tortaformában

Konyha:
  • 140 perc
  • Személyek 12
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Piskóta készítés: Az összetevőket tegyük egy tálba és egyszerűen keverjük össze, majd töltsük sima nyomócsővel ellátott nyomózsákba. A szilikonformát vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval, de NE tegyük bele a sütőkarikát. A szilikon forma aljába kb. 1 cm vékonyan nyomjuk be a piskótát, majd egy kissé rázzuk meg a formát, hogy a massza elsimuljon. Egy tepsire helyezzünk szilionos sütőpapírt, majd tegyük rá az egy cm magas sütőkarikát, ebben kenjük el a maradék piskótamasszát. 180°C-os előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre a piskótákat. Miután kisültek a piskóták, illesszük a 4 cm-es sütőkarikát a szilikonformába, de a piskótát ne vegyük ki belőle. Tehát a szilikonformánkban benne van egy vékony piskóta, és rajta van a 4 cm-es sütőkarika, valamint van egy 1 cm vastag piskótalapunk, ami a torta alja lesz. Most készítsük el a krémet. Kókuszkrém készítése: A kukoricakeményítőt oldjuk fel egy kevés tejjel, a többi tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a keményítős résszel. Ezután keverjük bele a nyírfacukrot és a kókuszreszeléket. Az elkészült főzetet még melegen töltsük a tortaformába (amiben benne van az egyik piskóta), Gondosan, hézagmentesen oszlassuk el a formában, majd a tetejét kenjük meg forró sárgabaracklekvárral és zárjuk le a másik piskótával. Fordítsuk meg a tortát, a szilikonforma azonnal leválasztható és a torta szeletelhető. Öntet – tejcsokoládé ganache A tejszínt forraljuk fel majd, turmixszoljuk el benne a tejcsokoládét. Lehűtve töltsük a torta üregeibe. Ízlés szerint, elegánsan díszítsük.

miele01

previous
Epres Charlotte
next
Csurgatott fánk (churros)
previous
Epres Charlotte
next
Csurgatott fánk (churros)

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.