Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Klasszikus égetett tészta – Képviselőfánk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 dl víz
12.00 dkg vaj
2.00 ek cukor
0.50 ek
14.00 dkg rétesliszt
4.00 db tojás

Klasszikus égetett tészta – Képviselőfánk

Konyha:
  • 120 perc
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share

A vizet lábosban felforraljuk, és beletesszük a vajat. Addig forraljuk, míg a vaj megolvad. Ha édes fánkot készítünk, akkor hozzáadjuk a cukrot, ha sósat, akkor a sót. Beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig kevergetjük, míg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Mindegyikkel jól elkeverjük. Tészta formázása: Kanállal formázzuk a tésztát: 2 tk segítségével halmokat rakunk a kivajazott tepsire. Az ek mennyiségből szabályos képviselőfánk lesz. A másik módszer szerint a tésztát zsákba töltjük, és a kivajazott sütőre nyomjuk. Tészta sütése: A sós tésztát felvert tojással megkenjük

miele01

previous
Cseppdesszert
next
Cukkinis karajos tészta
previous
Cseppdesszert
next
Cukkinis karajos tészta
You can`t add more product in compare

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.