Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Karácsonyi mézeskalács recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
60.00 dkg fehérliszt
40.00 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
50.00 dkg méz
10.00 dkg vaj
25.00 dkg nádcukor
25.00 dkg cukor
4.00 tk mézeskalács fűszerkeverék
2.00 tk szódabikarbóna
2.00 db tojás

Karácsonyi mézeskalács recept

Tulajdonságok:
    Konyha:
    • 90 perc
    • Személyek 4
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Mézeskalács recept

    Gőz fölött megmelegítjük a mézet, közben hozzáadjuk a vajat. Egy edényben összekeverjük a kétféle lisztet, a porított cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a tojást. Mikor a mézes vaj jól meglágyult, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz. Kézzel jól összedolgozzuk, amíg egynemű tészta lesz belőle. Ha a begyúrásnál túl szilárd lett a tészta, adjunk hozzá egy kis meleg vizet.

    Mézeskalács tészta pihentetése

    Ezután fóliába tesszük a tésztát, és minimum 2 órát hideg helyen (hűtőben) pihenni hagyjuk. Szobahőmérsékleten ne maradjon a tészta!

    Karácsonyi mézeskalács tészta formázása

    Lisztes felületen, nyújtófával kinyújtjuk a tésztát, és máris készíthetjük belőle a formákat. A tésztának alulról, felülről is kapnia kell elég lisztet, hogy ne tapadjon le.

    Mézeskalács díszítése

    Díszítés: natúr magvakkal (sütés előtt). Ha sütés előtt átkenjük vízzel, matt felületű lesz a megsült tészta, ha tojással átkenjük, fényes felületű lesz a karácsonyi tésztánk.

    Mézeskalács sütése

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, ám amikor betesszük a tésztát, vissza kell venni 150 °C-ra. A befóliázott tészta hetekig eláll a hűtőben. Ajándék készíthető belőle, karácsonyi dísz, karácsonyfadísz, fantasztikus sütemények és még számtalan egyéb finomság, különlegesség.

    miele01

    previous
    Narancsos diós sült zöldség
    next
    Burgonyás pogácsa
    previous
    Narancsos diós sült zöldség
    next
    Burgonyás pogácsa

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.