Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Húsvéti töltött kalács

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
30.00 dkg finomliszt
1.00 kk
1.00 kk cukor
1.00 db tojás
1.00 dl tej
1.00 dkg élesztő
7.00 dkg olvasztott vaj
3.00 db tojás
35.00 dkg főtt sonka
1.00 g kolbász
20.00 dkg cheddar sajt
reszelt torma

Húsvéti töltött kalács

Konyha:
  • 120 perc
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd 20-25 percig gőzpárolóban kelesztjük, vagy kb. 30-35 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük. Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, kb. 26×40 cm-es téglalapra. Három részre osztjuk, de csak szemre – nem kell elvágni – és a középső részt megkenjük tormával. Ezt befedjük előző nap megfőzött, főzővizében kihűtött, majd vékonyra szeletelt sonkával, arra sonkalében megfőzött tojás, majd kolbász és cheddar sajt kerül. A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon. A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, megint jobbról, megint balról, míg el nem fogynak. Tepsire emeljük ki, és letakarva kb. 30-40 percig kelesztjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A megkelt kalácsokat egy egész felvert tojással lekenjük, és kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

miele01

previous
Kacsamáj rozmaringos nektarinnal
next
Dán torta
previous
Kacsamáj rozmaringos nektarinnal
next
Dán torta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.