Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Grillázsos és aszaltszilvás bejgli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
100.00 ml tej
2.00 db tojássárgája
10.00 g élesztő
520.00 g liszt
50.00 g porcukor
2.00 csipet
160.00 g vaj
100.00 g zsír
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db narancs reszelt héja
180.00 ml tej
300.00 g kristálycukor
350.00 g őrölt mandula
150.00 g aszalt szilva
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db narancs reszelt héja

Grillázsos és aszaltszilvás bejgli

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8

Ingredients

Leírás

Share


Az összes alapanyagot érdemes előhűteni. A tejet a tojássárgájával és az élesztővel keverjük el (nem szükséges felfuttatni). Keverjük össze a lisztet a porcukorral, a sóval, a vaníliával, a citrom és narancshéjjal, majd morzsoljuk el a vajjal és a zsírral. Ezután gyúrjuk bele a tejes részt. Rugalmas, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges, adjunk még hozzá folyadékot. Amint összeállt, osszuk négy részre, majd gömbölyítsük fel, majd letakarva 30 percet pihentessük hűtőben. A mandulás grillázstöltelékhez a kristálycukrot megolvasztjuk, és a forralt tejjel csomómentesre keverjük, majd belekeverjük az őrölt pörkölt mandulát. Kihűlés után négy részre osztjuk. A bejgli összeállításakor a lepihent tésztákat nyújtsuk ki kb. 20×25 cm-es téglalapokká. A kihűlt töltelékeket terítsük szét rajta úgy, hogy minden oldalon egy-egy cm-el kisseb legyen a tésztánál. Hajtsuk fel a tészta két oldalát, és tekerjük fel a süteményt. Helyezzük sütőlemezre, és kenjük le 2 tojássárgája és egy egész tojás arányú kenőtojással. Hűvös száraz helyen pihentessük, míg meg nem szárad és ki nem cserepesedik rajta a tojás. Ezután kenjük le vékonyan tojásfehérjével, és ismét szárítsuk. Szurkáljuk meg, és süssük 200 °C-os előmelegített sütőben 25-30 percig. Amikor kivesszük, a sütőből még igazíthatunk rajta, ha szükséges. Két habkártyával óvatosan megformázhatjuk az oldalát.

miele01

previous
Avokádós rákkoktél
next
Sacher-torta
previous
Avokádós rákkoktél
next
Sacher-torta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.