Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Fondán főzés

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1000.00 g kockacukor
350.00 ml víz
3.00 ml 20%-os ecet

Fondán főzés

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4

Ingredients

Leírás

Share


A cukorkészítmények főzésénél nagyon fontos a tiszta környezet és edényzet, mert az esetleges szennyeződésektől a cukor ledöglik, és használhatatlanná válik. Figyeljünk erre! A kockacukrot és a vizet tiszta edényben tegyük a tűzhelyre, ha felforrt, kis hab keletkezik rajta, ezt szedjük le egy kanállal, majd mossuk körbe vizes ecsettel. Tegyük bele az ecetet, ezzel a savas anyaggal invertáljuk a cukrot, így nem fog visszakristályosodni a főzet. Majd lassan forraljuk tovább, míg el nem éri a 115 °C-ot. Ha nincs cukorhőmérőnk, akkor két ujjunk között egy csepp cukorszirupból próbáljunk szállat húzni, ha sikerül, akkor megfelelő sűrűségű a szirupunk. Öntsük ki sima hideg felületre (a legjobb választás a márvány), és várjuk, míg kihűl kb. 40 °C-ra. Ezután egy kártya segítségével addig mozgassuk, míg be nem sűrűsödik és ki nem fehéredik. További felhasználásig légmentesen tároljuk.

miele01

previous
Graham linzer
next
Sült fogas süllő
previous
Graham linzer
next
Sült fogas süllő

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.