Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Epres mascarpones sütemény

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
15.00 dkg darált keksz
2.00 tk fahéj
2.00 ek olvasztott vaj
500.00 g mascarpone
1.00 ek zselatin
0.50 dl víz
1.75 dl tej
10.00 dkg cukor

Epres mascarpones sütemény

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A darált kekszhez hozzáöntjük az olvasztott vajat, a fahéjat és összedolgozzuk. Az előkészített formák aljába 0,5 cm vastagon tésztát szórunk, s elsimítjuk, hogy egyenletes legyen. A vízben felolvasztjuk tűzhelyen a zselatint. A mascarponehoz hozzáöntjük a tejet, majd a már kicsit meghűlt zselatinhoz hozzákeverjük a tejes mascarponet és jól összedolgozzuk. Hozzákeverjük a cukrot is és sűrű krémet kapunk. Az epret megmossuk, félbevágjuk. A négyzet alakú formák mindegyik oldalához egy-egy fél epret helyezünk a metszési felületükkel, majd ráöntjük a krémet. Fontos, hogy nem kell teli önteni a formákat, mert miután 1 éjszakát dermesztettük a hűtőben még egy réteg piros zselét rá fogunk önteni.

miele01

previous
Flódnis bejgli
next
Fűszeres haltekercs
previous
Flódnis bejgli
next
Fűszeres haltekercs

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.