Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Epres Charlotte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
10.00 dkg margarin
8.00 db tojásfehérje
8.00 ek cukor
8.00 ek liszt
250.00 g eperlekvár
250.00 g túró
200.00 ml Tejszín
60.00 g eper
1.00 g porcukor
vaníliás cukor
zselatinfix
eper
mentalevél

Epres Charlotte

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


A piskótához a tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a felolvasztott, de nem meleg margarint. Zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180°C-on kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral, és feltekerjük 1-2 cm vastagságúra, végül vékony szeletekre vágjuk, és kibélelünk velük egy félgömb alakú tálat. A krémhez a túrót burgonyanyomón átpaszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Az összedarabolt eperrel összekeverjük, majd hozzáöntjük a felvert tejszínhabot, hozzákeverjük a zselésítő anyagot, s egy pár levél darabolt mentát. Összeállítás: A piskótával kibélelt tálba beletöltjük a krémet, és a maradék piskótatekerccsel lefedjük (ha nem maradt, akkor nyugodtan használhatunk babapiskótát is). Pár órát állni hagyjuk, majd felfordítjuk, és kiszedjük a tálból. Nem kell félni, ki fog jönni magától, nem ragad bele! Pár szem eperrel díszítjük.

miele01

previous
Vargányagombás bélszínragu
next
Kókusztorta zila tortaformában
previous
Vargányagombás bélszínragu
next
Kókusztorta zila tortaformában

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.