Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Empanada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
75.00 dkg liszt
15.00 dkg zsír
35.00 dkg zsír
1.00 db tojás
3.00 dl salmuera
50.00 dkg marhahús
3.00 ek zsír
50.00 dkg zöldhagyma
1.00 db krumpli
10.00 dkg mazsola
3.00 db főtt tojás
10.00 szem zöld olajbogyó
2.50 g
bors
édes fűszerpaprika
erős fűszerpaprika
sós langyos víz

Empanada

Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 8
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    A tészta mennyiségét a töltelékekhez képest 1-1-1 arányban adjuk meg, vagyis ha valaki mindkét, alább megadott töltelékkel szeretne egyszerre próbálkozni, akkor vagy felezze azokat, vagy tésztát duplázzon. Tészta elkészítése: A lisztet felhalmozzuk a gyúródeszkára, a közepébe ütjük a tojást, fokozatosan adjuk hozzá a zsírt (ha zsíradékban fogjuk kisütni, 15 dkg-ot, ha sütőben, kemencében vagy grillen, akkor 35 dkg-ot) és salmuerat. Salmuera helyett persze használhatunk langyos vizet és sót ízlés szerint. Homogén tésztát gyúrunk. Sütés előtti napon, de nyújtás előtt 1-2 órával mindenképp jó elkészülni vele és pihentetni. 3-4 mm-esre nyújtjuk, majd 18-20 cm-es korongokat vágunk ki belőle. A húst, hagymát, a megfőtt krumplit és tojást, olajbogyókat egy éles késsel összevágjuk (a jó empanada töltelékben semmi nincs darálva). Ha a mazsola túl nagyszemű, azt is lehet vágni, illetve felhasználás előtt beáztatni kevés vörösborba. Egy edényben felforrósítjuk a zsírt, üvegesre fonnyasztjuk benne a hagymát. Ha ez kész, a felvágott húst dobjuk az edénybe, forgassuk meg a hagymában, és amint a kis húskockák minden oldala megsült, zárjuk el a lángot. Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és a fűszereket a töltelékhez, és egy fakanállal keverjük át A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd 1-1,5 ek-nyit tegyünk egy-egy tésztakorong közepébe.

    miele01

    previous
    Narancsos céklasaláta mozzarella sajttal
    next
    Majorannás pulykatokány
    previous
    Narancsos céklasaláta mozzarella sajttal
    next
    Majorannás pulykatokány

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.