Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Dubarry sertésszelet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
4.00 szelet kicsontozott sertéskaraj
8.00 g
8.00 g szerecsendió
6.00 dkg liszt
0.50 dkg vaj
2.00 dl tej
2.00 dl Tejszín
1.00 db tojássárgája
vaj
karfiol
reszelt sajt
zsemlemorzsa

Dubarry sertésszelet

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük. Közben 8 dkg lisztből és ugyanannyi vajból világos (nem pirított) rántást készítünk, feleresztjük 6 dl tejjel, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 tojássárgáját, és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat. Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) egy keveset öntünk a mártásból, erre ráfektetjük a hússzeleket, és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk. Ezt a maradék, mártással bevonjuk, a zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük, a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal, meghintjük kevés zsemlemorzsával, és a sütőben szép pirosra sütjük

miele01

previous
Citromtorta
next
Zöldbabos egytál bárányhússal – Miele gőzpárolóban készült
previous
Citromtorta
next
Zöldbabos egytál bárányhússal – Miele gőzpárolóban készült

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.