Olvasó üzemmód
4 0
Add to Meal Plan
Diótorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
8.00 db tojás
160.00 g nyírfacukor
130.00 g liszt
30.00 g darált dió
1.00 csipet fahéj
1.00 db narancs reszelt héja
230.00 ml tej
250.00 g cukor
30.00 g kukoricakeményítő
1.00 db vaníliarúd
150.00 g darált dió
300.00 g vaj
100.00 g fehércsokoládé
darált dió

Diótorta

Tulajdonságok:
    • 60 perc
    • Személyek 8
    • Easy

    Ingredients

    Leírás

    Share

    Diótorta recept

    A tojás sárgáját fehéredésig habosra keverjük a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verjük, majd a két habot lazán összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a fahéjat és a diót.

    Betöltjük a tortakarikába és 160°C-os előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

    Tortakrém

    A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a nyírfacukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehércsokoládét.

    A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be a krémmel. Ízlés szerint díszítsük.

    miele01

    previous
    Akác bundában
    next
    Barackos gombóc
    previous
    Akác bundában
    next
    Barackos gombóc

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.