Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Diós pogácsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
400.00 g liszt
200.00 g puha vaj
200.00 g tejföl
20.00 g élesztő
2.00 db tojássárgája
4.00 g
2.00 csipet cukor
100.00 g dió
1.00 db tojás
15.00 szem dió

Diós pogácsa

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


Az élesztőt keverjük el simára a tejföllel, a tojássárgájával és a cukorral, majd a többi összetevővel dagasszuk simára. Takarjuk le nejlonnal, és egy éjszakán át pihentessük hűtőszekrényben. Másnap gyúrjuk simára, majd lisztezett asztalon nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Szaggassuk ki kisméretű pogácsakiszúróval, majd kenjük meg a tetejét egész tojással. Tetejét fél diószemekkel díszítsük. Fél órát pihentessük szobahőmérsékleten, ezután 220°C-os sütőben 12-13 perc alatt süssük készre.

miele01

previous
Puszedli
next
Mátrai borzas pecsenye
previous
Puszedli
next
Mátrai borzas pecsenye

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.