Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Daragaluska készítése

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
20.00 dkg búzadara
1.00 dkg
10.00 dkg zsír
2.00 db tojás

Daragaluska készítése

Konyha:
  • 15 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

A nyersanyagokat pontosan kimérjük.A búzadarát átszitáljuk, a hideg zsírt keverőtálban fakanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat is.Ezzel tovább keverjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is.Az egészet összekeverjük, és legalább fél óráig pihentetjük.A főzőlevet elkészítjük, és megsózzuk.A galuskákat beszaggatjuk a főzőlébe.Az evőkanalat a forrásban levő vízbe mártjuk, és a galuskákat hosszúkás alakúra megformázzuk.A művelet két kanállal is végezhető: az egyik kanálban levő daragaluska tésztából egy másik – forró vízbe mártott – kanállal alakítjuk ki a daragaluskát.A vizet ne forraljuk erősen, mert a galuskák egymásnak ütődnek és összetörnek.A főzést tehát lassú tűzön végezzük.A lábast időnként nagyon óvatosan mozgassuk meg, erre azért van szükség, hogy a daragaluskák ne tömörüljenek össze a lábas fenekén.A daragaluskák felpuhulását ellenőrizni kell: ha az átvágott daragaluska belsejében nem találunk nyers részt, a daragaluskák felpuhultak, a főzést befejezzük. Ezután saját főzőlevében tartjuk melegen tálalásig.A daragaluskákat szűrőkanállal emeljük ki a főzőléből úgy, hogy azok ne törjenek össze.

miele01

previous
Madártej
next
Házi krémes
previous
Madártej
next
Házi krémes
You can`t add more product in compare

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.