Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Csurgatott fánk (churros)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 dl tej
3.00 dl víz
5.00 dkg vaj
1.00 csipet
1.00 ek cukor
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 kk fahéj
20.00 dkg liszt
6.00 db tojás
3.00 ek rum
7.00 dl olaj

Csurgatott fánk (churros)

Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 4
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share

    A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot. Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük addig, míg összeáll és elválik az edény falától. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat. A masszát csőrös habzsákba szedjük, és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.

    miele01

    previous
    Kókusztorta zila tortaformában
    next
    Kijevi csirkemell
    previous
    Kókusztorta zila tortaformában
    next
    Kijevi csirkemell

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.