Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Csörögefánk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 dkg liszt
25.00 dkg margarin
1.00 db tojás
1.00 csomag sütőpor
1.00 csipet
1.00 tk rum
2.50 dl tej

Csörögefánk

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A lisztbe beletesszük a sót és a sütőport (cukor nem kell bele). A margarint két tenyérrel beledörzsöljük. Ezután a tojást egy kissé összekavarva a rummal és a tejjel a lisztbe beleöntve formálható tésztát gyúrunk, majd nyújtófával ceruzavastagságúra nyújtjuk. Derelyemetszővel gyermek tenyér nagyságúra, és deltoid alakúra daraboljuk. Minden darabot egy vagy két helyen átlyukasztunk, a sarkokat ezeken a lyukakon keresztül visszahajtjuk. Két lyuk esetén egyiket egyik oldalról, másikat a másikról. Forró olajban kisütjük, és egy tálba kiszedve még forró állapotában vaníliáscukorral megszórjuk.

miele01

previous
Mézben pácolt báránycsülök
next
Rebarbara sütemény
previous
Mézben pácolt báránycsülök
next
Rebarbara sütemény

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.