Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Császármorzsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
4.00 db alma
50.00 g hántolt szeletelt mandula
30.00 g barnacukor
1.00 g porcukor
1.00 g
300.00 ml tej
200.00 g liszt
4.00 db tojás
40.00 g vaj

Császármorzsa

Konyha:
    • 30 perc
    • Személyek 4
    • Medium

    Ingredients

    Leírás

    Share


    1. A lisztet egy tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót, és a tojássárgáját. 2. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és egy csipet sót, tovább habosítom, és a tojásos tésztába keverem. 3. Egy nagy (fémnyelű) serpenyőben vajat hevítek, és beleöntöm a tésztát. A smarnit addig sütöm, míg az alja meg nem pirul. Ekkor az egészet serpenyővel együtt 200°C-ra előmelegített sütőbe teszem, így érhetjük el, hogy szép magasra feljöjjön a tészta és kívül is egyenletesen aranybarnára piruljon. 4. Kiveszem a serpenyőből és villával kisebb darabokra szaggatom. 5. A serpenyőben ismét kis vajat habosítok, ezen nádcukrot karamellizálok, megpirítom a mandulát és a szabálytalan darabokra szaggatott tésztát gyors mozdulatokkal átforgatom benne. 6. Friss almapürével szervírozom. (Az almát megfőzöm, majd a főzővízzel együtt összeturmixolom.)

    miele01

    previous
    Sült pisztráng és kagyló céklapürével
    next
    Indiai vöröslencse krém
    previous
    Sült pisztráng és kagyló céklapürével
    next
    Indiai vöröslencse krém

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.