Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Cappuccino torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
8.00 db tojás
160.00 g cukor
130.00 g liszt
30.00 g kakaópor
1500.00 ml állati tejszín
400.00 g fehércsokoládé
250.00 g cukor
4.00 ek darált kávé

Cappuccino torta

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8

Ingredients

Leírás

Share

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, a tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd óvatosan összekeverjük a kihabosított sárgájával. Végül a lisztes kakaóport óvatosan hozzákeverjük. Előkészített tortakarikába töltjük, s előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A darált kávét 2 kávépárnába töltjük, a tejszínnel és a cukorral felforraljuk. A kávépárnákat kivesszük, és a fehércsokoládét botmixerrel beleturmixoljuk. A kapott krémet ezután lehűtjük minimum 9 °C-ra. A krémet érdemes előző nap elkészíteni, hogy legyen ideje jól áthűlni. Ha kihűlt, alacsony fokozaton lassan kihabosíthatjuk. (Ha túl gyorsan vagy ha túl sokáig keverjük, akkor könnyen kicsapódhat, kiikrásodhat!) A kihűlt kakaós piskótakarikát háromfelé vágjuk, és a krémmel betöltjük. Ízlés szerint díszítjük.

miele01

previous
Muszaka
next
Pulykasült mézes kéregben
previous
Muszaka
next
Pulykasült mézes kéregben

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.