Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Almás sütemény ropogós dióval

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
700.00 g alma
2.00 ek citromlé
130.00 g vaj
100.00 g cukor
1.00 csomag vaníliás cukor
1.00 csipet
3.00 db tojás
250.00 g liszt
0.50 csomag sütőpor
75.00 g cukor
40.00 g vaj
70.00 ml Calvados
75.00 g dió

Almás sütemény ropogós dióval

  • 120 perc
  • Személyek 10
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share

Hámozzuk meg az almát, vágjuk negyedekbe, és távolítsuk el a magházat. A domború felét több helyen kissé vágjuk be, és csepegtessünk rá citromlevet. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és tojásokkal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A massza 1/3 részét öntsük egy kivajazott, kilisztezett, kb. 30 cm hosszú négyszögletű formába. Osszuk el az alma felét a tésztán, majd a következő 1/3 rész masszát tegyük az almára, majd a maradék alma következik, és végül a megmaradt tésztát kenjük a tetejére. Süssük kb. 20 percig. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, adjuk hozzá a vajat és a Calvadost, majd keverjük bele az apróra vágott diót. Ezt a ropogós masszát öntsük a sütemény tetejére, és kb. 40 perc alatt süssük készre. Beállítás: hőlégkeverés plusz Hőmérséklet: 160 °C Sütési szint: alulról a 2. Sütési idő: 55-65 perc Beállítás: alsó-/felső hő Hőmérsékletr: 180 °C Sütési szint: alulról a 2. Sütési idő: 55-65 perc Tipp: A süteményt kerek tortaformában (26 cm átmérőjű) is elkészíthetjük egy réteg almával. Ebben az esetben a ropogós masszából a nagyobb felület miatt dupla adagot készítsünk.

miele01

previous
Csevapcsicsa
next
Mézes-mustáros csirkemell rozmaringos fokhagymamártásban, cukkinilángossal
previous
Csevapcsicsa
next
Mézes-mustáros csirkemell rozmaringos fokhagymamártásban, cukkinilángossal

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.