Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Almás palacsinta karamell mártással

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
85.00 g liszt
70.00 g cukor
1.00 tk citromlé
3.00 ek tej
2.00 db tojás
50.00 g olvasztott vaj
1.00 csipet
2.00 db alma
60.00 g vaj
90.00 ml cukor
Tejszín
vanília fagylalt

Almás palacsinta karamell mártással

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Keverjük simára a lisztet a cukorral, citromlével, tejjel, tojással, vajjal és a sóval.Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, magozzuk, majd vágjuk hasábokra.Kevés vajat olvasszunk a serpenyőben, az almahasábok felét kör alakban tegyük bele.A palacsintatészta felét öntsük rá, majd lassú tűzön süssük meg, amíg a teteje már nem fénylik.A palacsintát csúsztassuk a tányérra, fordítsuk meg, és tegyük vissza a serpenyőbe.Lassú tűzön süssük további 2-3 percet, majd tegyük tányérra. Kb. 80 °C-os sütőben tartsuk melegen, amíg a másik palacsinta is elkészül.A cukrot egy edényben karamellizáljuk aranysárgára, öntsük fel tejszínnel, majd az így kapott mártást főzzük lassú tűzön kb. 10 percig.A két palacsintát vágjuk félbe, tálaljuk négy tányérra, tegyünk rá egy-egy gombóc vanília fagylaltot és locsoljuk körbe a karamell mártással.Sütési hely: Főzőlap Hőfok: 12-5 Sütési idő: Palacsinta/mártás: 10-15 perc palacsintánként

miele01

previous
Francia saláta
next
Diós pecsenye kölessel
previous
Francia saláta
next
Diós pecsenye kölessel
You can`t add more product in compare

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.