Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Almás palacsinta karamell mártással

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
85.00 g liszt
70.00 g cukor
1.00 tk citromlé
3.00 ek tej
2.00 db tojás
50.00 g olvasztott vaj
1.00 csipet
2.00 db alma
60.00 g vaj
90.00 ml cukor
Tejszín
vanília fagylalt

Almás palacsinta karamell mártással

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Palacsinta recept

Keverjük simára a lisztet a cukorral, citromlével, tejjel, tojással, vajjal és a sóval.Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, magozzuk, majd vágjuk hasábokra. Kevés vajat olvasszunk a serpenyőben, az almahasábok felét kör alakban tegyük bele. A palacsintatészta felét öntsük rá, majd lassú tűzön süssük meg, amíg a teteje már nem fénylik. A palacsintát csúsztassuk a tányérra, fordítsuk meg, és tegyük vissza a serpenyőbe. Lassú tűzön süssük további 2-3 percet, majd tegyük tányérra. Kb. 80 °C-os sütőben tartsuk melegen, amíg a másik palacsinta is elkészül.

Karamell mártás elkészítése

A cukrot egy edényben karamellizáljuk aranysárgára, öntsük fel tejszínnel, majd az így kapott mártást főzzük lassú tűzön kb. 10 percig.

Palacsinta tálalása

A két palacsintát vágjuk félbe, tálaljuk négy tányérra, tegyünk rá egy-egy gombóc vanília fagylaltot és locsoljuk körbe a karamell mártással.

Sütési hely: Főzőlap

Sütési idő: Palacsinta/mártás: 10-15 perc palacsintánként

miele01

previous
Francia saláta
next
Diós pecsenye kölessel
previous
Francia saláta
next
Diós pecsenye kölessel

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.