Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Tökmagos pogácsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
250 g főtt burgonya héj nélkül
200 g vaj
20 g
20 g élesztő
2 db tojás sárgája
350 g finomliszt
25 g tökmagliszt

Tökmagos pogácsa

Konyha:
  • Személyek 4
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share

https://www.youtube.com/watch?v=qFF2vQJaErc

A lisztet, a főtt burgonyát, a vajat, sót, 1 tojás sárgáját és az élesztőt összekeverjük. Ha összeállt a tészta, kivesszük az edényből, levesszük az egy negyedét (215 g), amit visszarakunk az edénybe. Ehhez a darabhoz hozzáadjuk a tökmag lisztet és a másik tojás sárgáját, majd jól összegyúrjuk. Ha ez megvan, szétterítjük egy tányéron a tésztákat, lefóliázzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
Másnap a kinyújtott fehér tésztát először szimplán, majd duplán összehajtjuk, rátesszük a tetejére a zöld tésztát, együtt kinyújtjuk, majd kiszúrjuk.
A tetejét megkenjük tojással és rászórjuk a tökmagokat.
Fél órát pihentetjük meleg helyen.
A sütőt előmelegítjük 210°C-ra és 10-12 perc alatt készre sütjük.

extern

previous
Paradicsomos kagyló
next
Vaddisznó máj gránátalmás gesztenyés tabuléval
previous
Paradicsomos kagyló
next
Vaddisznó máj gránátalmás gesztenyés tabuléval

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.