Pillecukor
Pillecukor recept A málnapürét felforraljuk, tűzről levéve belekeverjük a zselatint, hagyjuk megduzzadni, beleolvadni. A vízből és a cukorból szirupot készítünk,124°C-ig melegítjük. A tojásfehérjét a szirupkészítés...
Szójaszószban szuvidált malac
Malac és zöldségek előkészítése Kicsontozzuk a malac karajt, majd megszurkáljuk, hogy a páclé a belsejébe is kerüljön. Összegöngyöljük és spárgával megkötjük. A szójaszószba belereszeljük a gyömbért, a fokhagymát, beletesszük a...
Kovászos új kenyér
Kovászos kenyér recept A kovászunkat 8-10 órával a dagasztás előtt frissítenünk kell. 25 g anyakovászhoz adjunk 100 g kenyérlisztet és 80 g vizet, majd ebből vegyük ki a szükséges mennyiséget....
Töltött padlizsán csónakok
Töltött padlizsán recept Először megfőzzük a rizst. A nyers rizst beletesszük egy zárt aljú gőzpároló edénybe, a rizshez képest kétszeres vízmennyiséggel. A padlizsánokat félbe vágjuk,...
Budapest Desszertje 2019
Budapest Desszertje 2019 Karamellás piskóta: 150g vaj 135g barnacukor 3 db tojás enyhén felverve 20g mandulaliszt 100g liszt 100g karamellás csokoládé (pl. Callebaut Gold/Zephyr Caramel) 1g sütőpor A csokoládét felolvasztjuk,...
Zsenge tökfőzelék párolt húsgombóccal
Az elkészítésről készült élő videó: Miele FB Főzz Sanyival! Először elkészítjük a húsgombócot. Összedolgozzuk a darált (sertés)húst, az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a tojást. Sóval és borssal ízesítjük. A...
Rizseshús kezdőknek
Rizses hús recept A hagymát egy kis zsiradékon megpirítjuk. Közben apró kockákra daraboljuk a húst, majd a fűszerekkel együtt rárakjuk a megpirított hagymára. Hozzátesszük a...
Típicas tapas españolas
Megtisztítjuk a garnélákat. A fejrészt meghagyjuk, a páncélt leszedjük róla (hasa felől kezdjük megbontani), és kivesszük a bélcsatornát (felső részénél belevágunk, majd kihúzzuk). Felhevítünk egy serpenyőt, beletesszük a rákokat, egy...
Távol-keleti sertéshúsos baozi
A tészta elkészítéséhez a lisztet, a sót és a friss élesztőt elkeverjük, hozzátesszük a vizet és egy dagasztógép segítségével tésztát gyúrunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük, majd 10 gombócot formázunk...
Grillcsirke tepsis zöldségekkel
Grillcsirke készítése A csirkét 8 %-os sóoldatba beáztatjuk. Ehhez 1 liter vízbe 80 g sót teszünk, majd 1-2 órára beletesszük a megtisztított csirkét. Tepsis zöldségek...
Gesztenyés borjúborda mézes sült zöldségekkel
A bordát megtisztítjuk és megfűszerezzük a fűszerkeverékkel. A hagymát meghámozzuk és félbevágjuk, majd a többi zöldséggel együtt egy tepsire rakjuk. A céklát is meghámozzuk és feldaraboljuk, hozzáadjuk a rozmaringot...
Pisztáciás bejgli
Pisztáciás bejgli recept A tészta elkészítéséhez felolvasztjuk a tejben az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a sertészsírt, a vajat, a sót, egy vanília rúd kikapart belsejét az élesztős tejet...