2 különleges dinnyés recept: saláta és leves
Mentás háromdinnye-saláta
Elkészítési idő: 15 perc + a hűtés
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg görögdinnye, kimagozva
- 60 dkg sárgadinnye, félbevágva és kimagozva
- 60 dkg mézdinnye, kimagozva
- 1 csokor menta, finomra aprítva
A háromféle dinnye húsából karalábévájóval csinos kis gömböket vájunk. A dinnyék lecsöpögő levét felfogjuk, és a mentával összekeverjük. A dinnyegömböket a kikapart fél sárgadinnye-héjakba halmozzuk, majd a mentás dinnyelével leöntjük, és hűtőszekrénybe pár órára tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Vaníliás sárgadinnyeleves
Elkészítési idő: 30 perc + a hűtés
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 liter rizstej
- 1 csomag (gluténmentes) vaníliás pudingpor
- fél vaníliarúd, kikapart belseje
- 80 dkg sárgadinnye, félbevágva és kimagozva
A rizstej feléből a pudingporral a leírás szerint pudingot főzünk, a kikapart vaníliával ízesítjük, majd a sárgadinnye felével (nem feledve a magok körüli részt) és a maradék rizstejjel összeturmixoljuk. A fennmaradt sárgadinnye húsát kockákra vágjuk, és a tejes-vaníliás dinnyelével felöntjük. Jól behűtve tálaljuk.
Tipp: A dinnye kimagozásánál vétek kidobni a magokat körbevevő zsenge hártyás részt, az a gyümölcs legédesebb és legaromásabb része.
Horváth-Szováti György
életmód-tanácsadó, terapeuta
www.izekeserzesek.hu
MAGAZINAJÁNLÓ:
Július 1-től keressék az Ízek és Érzések magazin legújabb lapszámát!
A tartalomból: Könnyű, joghurtos desszertek ? 6 nyári kedvenc külföldről ? Hűsítő alapanyagok a konyhában ? Kímélő fogások gabonakrémekkel ? Útravaló finomságok gyerekes nyaraláshoz ? Ételek endometriózis esetére ? Nyári étrend az izzadás csökkentésére ? Allergia és keresztallergia: mire figyeljünk nyáron!
Előfizetőinknek különleges mustárokkal kedveskedünk!