Főzőiskola a Miele támogatásával

A máglyarakás történes és a klasszikus újra gondolva

Admin 2014.08.28

Máglyarakás ügyben mindig is mamámra hagyatkoztam, és sose bántam meg. De most változott a helyzet... Mi sült ki ebből?

A legelső forgatások alkalmával, mikor Vilivel együtt közösen sütöttünk kb. 5 hónapja, ha jól emlékszem egy mákos guba tortát készítettünk. Egy kicsit más verzióban, tehát Zila tortaformában, ez volt a mákos guba újragondolva. Egy hibát követett el, hogy itt hagyta az egyiket...

Ebből az lett, hogy nem bírtam magammal és gyermeki énemmel, elkezdett zakatolni az agyam. Valamit csinálnék, de mit is… Hát legyen valami jó, valami finom...

De mi?

... és eszembe jutott...

Gyerekkorom legleg… legnagyobb kedvence a máglyarakás. A mamám és a játszótér utáni éhes állapotom utáni isteni érzés mikor elkezdtem frissen melegen enni.

Olyan volt, mint a tiszta mennyország. Így meglett mit is szeretnék készíteni...

De hogyan tegyem mindezt...
Elővettem a családi receptet és elkezdtem próbálkozni.

Az alábbi képeken látjátok, hogy is sikerült.

Bent a lányok szerint nagyon jól, egy morzsa sem maradt. Ezen felbuzdulva Vili által tovább fejlesztésre került.

Nagyon szeretek vele dolgozni, imádom a kreativitását. Így megvalósítottuk videó recept formában is, hogy mindenki élvezhesse azt az ízt, amit én is nagyon szeretek.

Címkék:
  • Kis Sándor

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Kis Sándor szakmai cikkei