Főzőiskola a Miele támogatásával

A tavasz hét újabb ízletes és egészséges fogása: a lazac

Admin 2014.08.28

Bár Schneider úr a Hyppolit a lakáj című klasszikus film emlékezetes
jelenetében még összetévesztette a lazacot a céklával, mára ez a kiváló
és jellegzetes tengeri hal egyre több asztal gyakori fogásává vált.

Lényegében mindenhol kapható, és még a kezdők is könnyűszerrel készíthetnek különleges ételeket belőle. A lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta. A lazacfélék (salmonidae) családjába tartozik. A lazac egy anoadromous hal, amely édesvízben születik, majd 1-3 év után a tengerbe vándorol,ahol 1-5 évig él. Azonban az ívás idejére visszatér az édesvízbe, sokak szerint pontosan ugyanoda, ahol született. A vándorlás során szürkévé válik a színe, majd ívás előtt egyéb változásokon megy keresztül. Számunkra most a legfontosabb változás az lesz, hogy burgonyás lepény kíséretében elkészítjük a lazacot az alábbi videón. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Címkék:
  • Kis Sándor

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Kis Sándor szakmai cikkei