Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Farkas Vilmos – Túrópogácsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
250.00 g tehéntúró
250.00 g vaj
250.00 g liszt
15.00 g
2.00 db tojássárgája
10.00 g élesztő
1.00 db tojássárgája
reszelt sajt

Farkas Vilmos – Túrópogácsa

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy a kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral. Amint csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel. Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára. A begyúrt tésztát tegyük 2 órára hűtőbe. Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára, és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval, a tetejét kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Szobahőmérsékleten kelesszük 30 percet. 230 °C-os előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.

miele01

previous
Macaron recept
next
Medvehagymás-sonkás muffin
previous
Macaron recept
next
Medvehagymás-sonkás muffin

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.