Főzőiskola a Miele támogatásával

Miele Főzőiskola Rendezvények

Főzőbemutató

Amennyiben új konyhát tervez vagy a meglévőt újítja fel, és szeretne a a Miele beépíthető készülékeivel megismerkedni, akkor ez a programunk ideális az Ön számára. Az este folyamán kellemes környezetben, működés közben ismerheti meg a Miele beépíthető készülékeit. Aktív konyhánkban gőzpárolóban, klímavezérléses sütőben, wokban, japán grillen egy olyan menüt készítünk, mely "száz szónál" is bővebben mutatja meg Önnek, hogy mire képesek a Miele konyhai készülékei. A Miele séf és a Miele háziasszonya minden felmerülő kérdésére válaszolnak.
Tovább

Kulináris praktikák

Interaktív főzés a Miele séfjével Utazzon velünk egy különleges Gourmet világba. Utazzon velünk bárhová, ahová csak szeretne, Mexikóba vagy az olasz tengerpartra. A kulináris élvezeteket és ezzel együtt a társasági életet kedvelők exkluzív estje, ahol a Miele séf személyes segítségével az adott témához illő ételeket együtt készítjük el. Csak egy jó társaság kell hozzá és az este hangulatát a tökéletes íz világon túl a kiváló borok tetézik.
Tovább

Sütőakadémia

Nincs többé elrontott sütemény! Készítse el velünk kedvenc tortáját, süteményét! Süssön otthon is nagy örömmel és biztos tudással Farkas Vilmos támogatásával. Legyen kreatív, ismerje meg a sütés praktikáit és fortélyait, hiszen ez itt a sütés akadémiája; ahol a lehetőségek tárházával ismerkedhet meg és ebből annyit vihet haza, amennyit csak akar. Nincs többé bizonytalan kéz és félresikerült édesség; a jó hangulat és a siker garantált!
Tovább

(T)egyél magadért!

Táplálkozz tudatosan, tedd mindezt velünk, könnyedén. Nem a diétában hiszünk, hanem az egészséges életmódban. Nálunk nincsenek szabályok, nem számoljuk a kalóriákat, nem követünk kizárólagosan egy táplálkozási iskolát sem, viszont tudjuk, mit miért jó enni és azzal, hogyan tehetünk az egészségünkért.

Főzőtanfolyamaink legfontosabb faktorai, a jó hangulat és a professzionális körülmények mellett, a válogatott magas vitamin- és tápanyagtartalmú minőségi hozzávalók és az azokból könnyen és gyorsan elkészíthető egészséges fogások, nem mellőzve a tudatos táplálkozás piacán megjelenő újabbnál újabb alapanyagok megismerését. Szeresd magad, szeresd az új életed és az új ételed.

Babiczky-Pfliegel Dóra

Babiczky-Pfliegel Dóra

Babiczky-Pfliegel Dóra vagyok, gasztroújságíró és egészségtudatos szakács, két kislány anyukája. Cukorfüggőségemnek inzulinrezisztenciám vetett véget, és a tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy végre anya lettem. Akkor érzem jól magam, ha nem csak jót, hanem jól ehetek. Tisztelem a gasztronómia hagyományokat, de szívesen bújtatom a klasszikusokat könnyedebb köntösbe. Amikor éppen nem az új receptjeimet találom ki és cikkeimet írom, amelyekkel különböző gasztro magazinokban és online oldalakon, illetve a blogomon (boldogrepa.blog.hu) találkozhattok, akkor főzőtanfolyamokat és előadásokat tartok az egészséges étkezés jegyében. Ép testben 2 lélek című leendő anyukáknak és kismamáknak szóló életmód és receptes könyvem tavaly jelent meg az Athenaeumnál.

Kollár Anita

Kollár Anita

A saját érintettségem indított el azon az úton, hogy megszállottan keressem-kutassam, hogyan lehet gluténérzékenyként is finomakat enni, hiszen szerintem ez hozzátartozik a teljes élethez. Számomra a diéta nem lemondás, hanem izgalmas felfedezés. És most már egy inspiráló, kihívásokkal teli munka is, amelynek minden percét élvezem.

Tovább

We ♥ Fish

Ízletes seafood- és halkülönlegességek nyomában Kis Sándor, a Miele séfjének vezetésével.

Kalandok a sós- és édesvízi halak világában. Térképezzük fel együtt ezt a felfedezésre váró ízvilágot, a páratlan fűszerek kombinációit és az innovatív konyhai eszközöket! A halakból és a tenger gyümölcseiből készült harapnivalókat méltán nevezhetjük tökéletes ételeknek, mert egyrészről az ízük fantasztikus, különleges és rendkívül egészségesek. Legyél otthon is formabontó! Lepd meg családodat olyan halételekkel, mely után megnyalják mind a tíz ujjukat!
Tovább

Borok ízekre – a Borsulival

A Bortársaság már évek óta szeretett volna egy helyet, ahol találkozhatnak a vásárlóikkal és mindazokkal, akikkel közös nevezőjük a bor, hogy megosszák egymással a fontos tapasztalataikat borokról, borvidékekről, borászokról. Végül idén márciusban megszületett a Borsuli a Kossuth téri borbolt emeletén.

A Borsuliban a vendégek beszélgethetnek, kóstolhatnak, tapasztalatokat cserélhetnek, sok olyan új és hasznos információval gazdagodhatnak borokról, borászatról, ami bármikor jól jöhet a mindennapokban is.

A Borsuli és a Miele közös rendezvénye az ízek találkozásáról szól. A Borok ízekre kóstolón átbeszéljük a párosítás legfontosabb szempontjait, együtt főzünk olyan ételeket, melyek a legjobban mutatják az egyes ízeket, állagokat. Mert a hús lehet fehér vagy vörös, az étel lehet krémes vagy savas, könnyed vagy nehéz és a fűszerek is ezerfélék. Összekóstoljuk ezeket a variációkat különböző borokkal, beszélünk klasszikus, jól bevált párosításokról és elemeire szedjük szét a borokat és az ételeket is.

Az est házigazdája: Wágner Ádám

A Bortársaság Lánchíd utcai boltjának üzletvezető-helyettese. Erősen kockázatos a foglalkoztatása: miután az óvodában repülő volt a jele, a siklóernyőzés lett a hobbija. Imádja a színházat, a jazzt és Vivaldit. Egy kamarakórus tagja. Jól kóstol, figyelmes, nagy türelemmel mesél és magyaráz. Az első nagy élménye a Szent Tamás pincészet 2009-es Percze Furmintja volt, egy meleg nyári estén a Bazilika tövében.

Tovább