Dödöle | Miele Főzőiskola

Dödöle
jucuspityus 2014. 08. 25.
Dödöle
főzés idő
perc
teríték
adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
adag
Elkészítés
elkészítés 1. A krumplit meghámozva, felkockázva annyi sós vízben főzzük, ami éppen ellepi. Fontos, hogy ne legyen túl sok a víz. 2. Amíg a krumpli fő, a felkockázott szalonna zsírján pirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. 3. Amikor megfőtt a krumpli, botmixerrel összeturmixoljuk és takarék lángon, állandó keverés közben addig keverünk lisztet hozzá, míg a massza össze nem áll. Kis gyakorlatot igényel az ügy, hogy se túl kemény ne legyen a massza, se túl ragacsos. 4. A hagymás zsírrral kikenünk egy tepsit és a hagymás zsírba mártogatott kanállal a tepsibe szaggatjuk a liszttel kevert krumplimasszát. 5. Rétegenként meglocsoljuk a hagymás szalonnazsírral. 6. Sütőben átsütjük. 7. Tejföllel tálaljuk.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább