Török kenyér | Miele Főzőiskola

Török kenyér
jucuspityus 2014. 08. 25.
Török kenyér
főzés idő
perc
teríték
adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
adag
Elkészítés
Lepénykenyér Kenyerek, lepények elkészítése A langyos vizet belerakom egy tálba, belemorzsolom az élesztőt, hozzárakom a cukrot. A lisztből hozzákeverek egy keveset egy fakanállal. A sót a liszttel elkeverem. Dagasztásnál adni fogok hozzá kb. fél dl olíva olajat, és az olíva olajjalé s szezámmaggal megkenem a lepénykéket. A felhabosodott élesztőt beleteszem az edényembe és egy dagasztógép segítségével szép egynemű tésztát gyártok. Egyforma kis lepényeket nyújtok ki belőle. Pihentetem kb. 30 percig. Forró sütőben készre sütöm. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Megformázzuk, pár percig pihentetjük, majd kinyújtjuk egy lisztezett felületen, olíva olajjal megkenjük a tetejét, megszórjuk fekete szezámmaggal és megint 30 percig pihentetjük. Egyforma méretű lepényeket nyújtok. Megkenjük olíva olajjal és megszórjuk fekete szezámmaggal. Előmelegített sütőbe tesszük 200°C-on, két szinten 20-25 perc alatt készre sütjük.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább