Graham linzer | Miele Főzőiskola

Graham linzer
Miele 2014. 08. 25.
Graham linzer
főzés idő
90 perc
teríték
15 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
15 adag
100 g porcukor
250 g Graham búzaliszt
50 g mandulaliszt vagy 50 g darált dió
200 g hideg vaj
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
1 csipet fahéj
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 db tojássárgája
Elkészítés
Keverjük össze a porcukrot, a Graham lisztet, a mandulalisztet, a fahéjat, a vaníliát, a citromhéjat és a narancshéjat.
Csipkedjük bele a vajat, és morzsoljuk össze az összetevőket.
Végül adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert akkor kiolvadhat belőle a vaj.
A kész tésztát fóliázzuk be, és pihentessük 30 percig hűtőben.
Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk ismét simára, és lisztezett asztalon nyújtsuk 4-5 mm vékonyra.
Szúrjuk ki tetszés szerinti kiszúróval.
200 °C-os sütőben 6-8 percig süssük, majd töltsük össze lekvárral.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább