Szezámmagos csicsóka almás-répás káposztasalátával | Miele Főzőiskola

Szezámmagos csicsóka almás-répás káposztasalátával
Miele 2014. 08. 25.
Szezámmagos csicsóka almás-répás káposztasalátával
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
80 dkg csicsóka
1 kk só
2 ek szűz olívaolaj
10 dkg szezámmag
25 dkg sárgarépa
30 dkg alma
15 dkg fejes káposzta
1 ek tökmagolaj
0.5 db citrom leve
1 csokor zöldpetrezselyem
Elkészítés

A felszeletelt csicsókát a sós olívaolajba forgatjuk, tepsibe terítjük, és 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) 20 perc alatt készre sütjük.
Amíg a csicsóka sül, a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd elkészítjük a salátát.
A csíkokra vágott sárgarépát az almával és a káposztával nagy tálba tesszük.
A tökmagolajból, a citromléből és a zöldpetrezselyemből öntetet készítünk, a zöldséges keverékre locsoljuk, majd lazán összeforgatjuk.
Amikor a csicsóka elkészült, a szezámmaggal meghintjük, és a tányérra halmozott saláta mellé tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább