Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Élesztő nélküli rozskenyér

Timke | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
50 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
Hozzávalók 4 db 12-14 cm átmérőjű lepényhez:
½ kg rozsliszt
1 teáskanál köménymag
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 púpozott teáskanál só
7 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
2 dl langyos víz

Jellemzők

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, néhány percig gyúrjuk, majd 5-10 percig pihentetjük. Ezután négyfelé vágjuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztezett deszkán sodrófával 12-14 cm-es lepényeket nyújtunk belőlük, és egy tepsire tesszük. Tetszés szerint sütőpapírt is tehetünk alá. A tetejüket megszurkáljuk villával vagy rácsosan bevagdossuk, és előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálalási módszer:
http://receptek.tv/?oldal=49&uid=4&n=693
Timke

Feltöltötte

Timke
1 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások