Elegáns Lindt-desszert | Miele Főzőiskola

Elegáns Lindt-desszert
Miele 2014. 08. 25.
Elegáns Lindt-desszert
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Mandulás piskótához:
8 db tojásfehérje
100 g cukor
50 g liszt
80 g mandulaliszt
80 g olvasztott vaj
80 g fehércsokoládé
Csokoládé mousse-hoz:
8 db tojássárgája
4 db tojás
160 g kristálycukor
54 g víz
640 g étcsokoládé
800 g állati tejszín
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Céklás karamellköpenyhez:
60 g cukor
15 g liszt
25 ml céklalé
30 g olvasztott vaj
Bevonó ganache-hoz:
500 ml állati tejszín
500 g étcsokoládé
Elkészítés

A mandulás piskótához a vajat a fehércsokoládéval megolvasztjuk, az átszitált lisztet a mandulaliszttel elkeverjük.
A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a fehércsokoládét és a vajat, végül lazán hozzákeverjük a lisztet és a mandulalisztet.
Szilikonos sütőpapíron 1 cm vastagon szétterítjük.
210 °C-os sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után megfelelő méretű kerek kiszúróval kiszúrjuk.

A csokoládé mousse-hoz a tejszínhabot verjük nem túl kemény habbá, helyezzük bele a vaníliát, és tegyük félre.
Az egész tojásokat a sárgájával kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük fel 118 °C-ra.
Amint elérte ezt a hőfokot, lassú keverés mellett vékony sugárban csurgassuk a tojáshabhoz, ha az egész cukorszirup benne van, állítsuk ismét gyors fokozatra, és kihűlésig verjük kemény habbá.
A mousse bekeverésekor az olvasztott csokoládét gyors mozdulatokkal keverjük simára a tejszínhab 1/3-részével, majd folytonos keverés mellett adagoljuk hozzá a tojáshabot, majd a tejszínt.
Ehhez használjunk szilikonos hablapátot.

A céklás karamellköpenyhez az összetevőket keverjük össze.
Adagoljunk kis mogyorónyi halmokat szilionos sütőpapírra, majd süssük kb. 2 percet 180 °C-on.
Fel fog forrni a sütőben, és szét is fog terülni, akkor jó, ha a széle kissé barnul.

A bevonó ganache-hoz a tejszínt forraljuk fel, majd öntsük a csokira és hagyjuk állni 1-2 percig, hogy a meleg átjárja.
Ezt követően keverjük simára, de vigyázzunk, hogy a lehető legkevesebb buborékot keverjük bele.

Összeállításhoz a csokimousse-t adagoljuk nyomózsákkal félgömb formákba, a közepébe tegyünk egy szem Lindt golyót, majd zárjuk le a kiszúrt piskótával.
A betöltött formákat fagyasszuk ki, majd enyhén forró vízbe mártva kifordíthatjuk a formából.
A desszerteket húzzuk át a langyos ganache-sal.
Az aljukat vékonyan panírozzuk mandulaliszttel, a tetejébe állítsuk bele a céklakaramellt.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább