Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Limara Perece

hipp-hopp | 2014. 08. 25.
átlagos
60 perc
10 adag

Hozzávalók

10 adag
Hozzávalók:
• 1 kg finomliszt
• 1 ek. só
• 1 ek. cukor
• 20 dkg kacsazsír (vagy bármilyen zsír)
• 20 dkg vaj
• 1,5 dl tej
• egy nagy doboz tejföl (375 g)
• 2 dkg friss élesztő
Az élesztőt nem kell futtatni, csak a tejben kell elkeverni és úgy adni a többi hozzávalóhoz.

Jellemzők

  • snack limara perece

Elkészítés

Szerencsére a recept megmaradt, így ritkán ugyan, de itthon is szoktam ilyen ropogós perecet sütni. A sziszifuszi munkát azért nem vállalom be, helyette igazi kis pereceket formázok, így sem épp haladós munka, különösen, ha nincs kéznél mondjuk egy gyerek, akit épp rabszolgamunkára foghatnék. A perecek mérete úgy nő, ahogy a türelem fogy. Eleinte még helyes kis perececskék, a végére pedig szép nagy perecek sülnek. A recept rettentő egyszerű, a hozzávalókat egyszerűen összegyúrom, majd pihentetés nélkül azonnal el is lehet kezdeni a formázást. A tésztából kiveszek egy darabot, abból sodrok egy rudat, amit felszeletelek és a kis szeleteket is megsodrom. egészen vékonyra, kb. 35-40 cm hosszúságúra. Megformázom a perecet és sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. 200 fokos sütőben sülnek 10 percig, akkor kiveszem, a sós kencével gyorsan megkenem és még 2 percre visszateszem. Sós máz: • 2 ek. liszt • 1 ek. só • víz A lisztet és a sót annyi vízzel keverem el, amitől kb. tejföl sűrűségű lesz. A megsült pereceket egy szilikon ecsettel átkenem ezzel a mázzal.
hipp-hopp

Feltöltötte

hipp-hopp
7 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások