Lencsés kolbászos tészta | Miele Főzőiskola

Lencsés kolbászos tészta
Miele 2014. 08. 25.
Lencsés kolbászos tészta
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
5 dl húsleves
20 g vaj
50 dkg sárgarépa
2 g hagyma
150 g lencse
30 ml tejszín
2 g rozmaring
2 db tojássárgája

bors
2 csomag vajas tészta
1 csokor petrezselyem
Elkészítés

Az első lépés, hogy vajon megpirítjuk a hagymát, majd rakunk hozzá egy pici fokhagymát, majd hozzáadjuk a lencsét.
1-2 perc múlva öntsük fel a húslevessel, egy picivel később adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát, a rozmaringot, és hagyjuk puhára főni a lencsét.
Közben sózzuk és borsozzuk meg.
Amikor megfőtt a lencse (figyeljünk arra, hogy csak épphogy maradjon leve) egy turmixgép segítségével pürésítsük egy kis tejszín és petrezselyem segítségével.
Várjuk meg míg egy kicsit kihűl, majd a vajastésztára, középre tegyük a kolbászt és arra a lencsét, majd jól csomagoljuk be.
Mikor készen vagyunk, kenjük be tojással a tetejét, és szurkáljuk meg a tésztát.
180 °C-on 30 percig süssük és készen is van.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább