Grillázs bonbon | Miele Főzőiskola

Grillázs bonbon
Miele 2014. 08. 25.
Grillázs bonbon
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
6 adag
kb. 50 bonbonhoz:
Grillázs lapokhoz:
300 g cukor
200 g darált dió
Vanília ganache-hoz:
100 g vaj
270 g fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés

A cukrot folyamatos keverés mellett olvasszuk kristálymentesre, majd keverjük hozzá a diót.
A grillázs forró állapotában formázható, amint kihűl, megköt.
Két szilionos sütőpapír között nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, majd enyhén olajozott késsel vágjuk kb. 3x3 cm-es négyzetekre, és hagyjuk kihűlni.
Ha felvágás közben megkötne, tegyük be rövid időre 180 °C-os sütőbe, így újra megpuhul.
A ganache krémhez összekeverjük a kihabosított vajat és a langyos olvasztott fehércsokoládét.
A krém ebben az arányban nyomózsákból dresszírozhatóvá válik.
Töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba, és kb. egy fél diónyi adagot nyomjunk a grillázsnégyzetekre, majd ferdén helyezzünk rá egy másik grillázsnégyzetet. Hűtőben dermesszük, majd húzzuk át temperált étcsokoládéval először az alját, majd mártsuk ki a tetejét is félig.
Helyezzük szilikonos sütőpapírra, és dermesszük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább