Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Grillázs bonbon

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

rutinosaknak
60 perc
6 adag

További képek

Hozzávalók

6 adag
kb. 50 bonbonhoz:
Grillázs lapokhoz:
300 g cukor
200 g darált dió
Vanília ganache-hoz:
100 g vaj
270 g fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Jellemzők

  • sütemény
  • házi
  • grillázs
  • bon bon
  • házi bonbon

Elkészítés

A cukrot folyamatos keverés mellett olvasszuk kristálymentesre, majd keverjük hozzá a diót.
A grillázs forró állapotában formázható, amint kihűl, megköt.
Két szilionos sütőpapír között nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, majd enyhén olajozott késsel vágjuk kb. 3x3 cm-es négyzetekre, és hagyjuk kihűlni.
Ha felvágás közben megkötne, tegyük be rövid időre 180 °C-os sütőbe, így újra megpuhul.
A ganache krémhez összekeverjük a kihabosított vajat és a langyos olvasztott fehércsokoládét.
A krém ebben az arányban nyomózsákból dresszírozhatóvá válik.
Töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba, és kb. egy fél diónyi adagot nyomjunk a grillázsnégyzetekre, majd ferdén helyezzünk rá egy másik grillázsnégyzetet. Hűtőben dermesszük, majd húzzuk át temperált étcsokoládéval először az alját, majd mártsuk ki a tetejét is félig.
Helyezzük szilikonos sütőpapírra, és dermesszük.

Tálalási módszer:
Az összetevőket keverjük simára. A vajas ganache krém ebben az arányban nyomózsákból dresszírozhatóvá válik. Tehát töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba és kb. egy féldiónyi adagot nyomjunk a grillázsnégyzetekre, majd ferdén helyezzünk rá egy másik grillázsnégyzetet. Hűtőben dermesszük. Majd húzzuk át temperált étcsokoládéval, először az alját majd mártsuk ki a tetejét is félig. Helyezzük szilikonos sütőpapírra és dermesszük.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások