Csörögefánk | Miele Főzőiskola

Csörögefánk
Miele 2014. 08. 25.
Csörögefánk
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 tk rum
2.5 dl tej
Elkészítés

A lisztbe beletesszük a sót és a sütőport (cukor nem kell bele).
A margarint két tenyérrel beledörzsöljük.
Ezután a tojást egy kissé összekavarva a rummal és a tejjel a lisztbe beleöntve formálható tésztát gyúrunk, majd nyújtófával ceruzavastagságúra nyújtjuk.
Derelyemetszővel gyermek tenyér nagyságúra, és deltoid alakúra daraboljuk.
Minden darabot egy vagy két helyen átlyukasztunk, a sarkokat ezeken a lyukakon keresztül visszahajtjuk.
Két lyuk esetén egyiket egyik oldalról, másikat a másikról.
Forró olajban kisütjük, és egy tálba kiszedve még forró állapotában vaníliáscukorral megszórjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább