Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Csörögefánk

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 tk rum
2.5 dl tej

Jellemzők

  • farsangi fánk
  • recept farsangra
  • csöröge fánk recept
  • fánk tészta recept

Elkészítés

A lisztbe beletesszük a sót és a sütőport (cukor nem kell bele).
A margarint két tenyérrel beledörzsöljük.
Ezután a tojást egy kissé összekavarva a rummal és a tejjel a lisztbe beleöntve formálható tésztát gyúrunk, majd nyújtófával ceruzavastagságúra nyújtjuk.
Derelyemetszővel gyermek tenyér nagyságúra, és deltoid alakúra daraboljuk.
Minden darabot egy vagy két helyen átlyukasztunk, a sarkokat ezeken a lyukakon keresztül visszahajtjuk.
Két lyuk esetén egyiket egyik oldalról, másikat a másikról.
Forró olajban kisütjük, és egy tálba kiszedve még forró állapotában vaníliáscukorral megszórjuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
5 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások