Caesar saláta | Miele Főzőiskola

Caesar saláta
Miele 2014. 08. 25.
Caesar saláta
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
4 g fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 szelet kenyér
1 db tojás
1 tk Worcestershire szósz
3 ek citromlé
fokhagyma
1 tk szardellapaszta
1 tk kapribogyó
1 tk dijoni mustár
1 dl extra szűz olívaolaj
5 dkg parmezán sajt

bors
2 fej római saláta
Elkészítés

A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olajjal és sóval, összeforgatjuk az 1 centiméteres kockákra vágott kenyérrel..
Előmelegített sütőben megpirítjuk az egészet aranysárgára.
A Worcestershire-szószt, citromlevet, zúzott fokhagymát, szardellapasztát, kapribogyót, mustárt egy tálban összekeverjük, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A lágyra főzött tojást (max. 1 perc) simára keverjük a mártással, lassan, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat.
A megmosott salátát apróra tépjük, salátástálba tesszük, ráöntjük az öntet felét.
Összekeverjük, hozzáadjuk a pirított kenyérkockákat, a parmezánt és az öntet másik felét, végül összekeverjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább