Borjú húsgombóc leves | Miele Főzőiskola

Borjú húsgombóc leves
Miele 2014. 08. 25.
Borjú húsgombóc leves
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
500 g darált borjúhús
3 db borjú velőscsont
1 db tojás
3 l víz
3 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 db paszternák gyökér
1 g hagyma
1 db pirospaprika
3 db paradicsom
3 db burgonya
0.5 db citrom leve

bors
lestyán
2 db tojássárgája
200 ml tejszín
Elkészítés

Egy lábosba öntsünk 2-3 l vizet, és tegyük bele a borjú velőscsontokat, adjunk hozzá 2 tk sót, jól forraljuk fel, és habozzuk le.
Forrás közben készítsük elő a zöldségeket.
Vágjuk fel őket apró kockákra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg először a hagymát kevés zsiradékon, majd azután jöhet az összes többi.
Ezzel egy időben készülhetnek a húsgombócok is.
A darálthúshoz adjunk 1 egész tojást, sót, borsot, majd miután jól összegyúrtuk, nedves kézzel kisebb diónyi méretű gombócokat csinálunk.
A levesalaphoz hozzáadjuk a zöldségeket és húsgombócokat is, majd a végén a fél citrom levét.
A tejfölt keverjük el 2 tojássárgájával, majd ezt adjuk hozzá a leveshez.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább