Sárgabarackos pisztáciás édes kenyér | Miele Főzőiskola

Sárgabarackos pisztáciás édes kenyér
Miele 2014. 08. 25.
Sárgabarackos pisztáciás édes kenyér
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 db 75 dkg-os kenyérhez:
500 g liszt
42 g élesztő
60 g cukor
1 ek vaníliás cukor
1 csipet só
0.5 db citrom reszelt héja
100 g puha vaj
1 db tojás
200 ml tej
100 g aszalt sárgabarack
50 g pisztácia
Elkészítés

Futtassuk fel az élesztőt egy kevés langyos vízben egy kevés cukor hozzáadásával.
A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót, citromhéjat, vajat és a tojást keverjük össze a tejjel.
A tésztát jól dolgozzuk el egészen addig, amíg jó homogén lesz az állaga.
A liszt minőségétől függően minimálisan sűrítsük vagy higítsuk a tésztát, hogy rugalmas állagú tésztát kapjunk.
Sütőben vagy ideális esetben gőzpárolóban 40 °C-on kelesszük a tésztát 30 percen át.
Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot és a pisztáciát, adjuk hozzá a tésztához, és jól keverjük bele.
Formázzunk belőle egy hosszúkás cipót, és tegyük a sütőformába.
A 35 °C-os sütőben kelesszük még további 15 percig.
Majd kenjük meg a tészta tetejét tejjel, és süssük 45-55 percen át 150-170 °C-os sütőben.
(Ideális esetben gőzpárolóban. Normál sütő esetén tegyünk a kenyér alá egy lapos edényben vizet.)

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább