Borjúragu | Miele Főzőiskola

Borjúragu
Miele 2014. 08. 25.
Borjúragu
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 l húsleves
1 kg sovány borjúhús
3 db sárgarépa
1 g hagyma
1 ek fehérliszt
4 ek extra szűz olívaolaj
1 kg burgonya
1 db zeller
Elkészítés

A borjúragú elkészítéséhez vágjuk kockákra a sovány borjúhús, majd hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát, sárgarépát és a zellert.
Vegyünk elő egy nagy fazekat, és öntsük bele az olajat.
Mikor felhevült az olaj, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd a zöldségeket körülbelül 10 percig alacsony lángon.
Ha kész, mert jól megpirultak a zöldségek és a hagyma is üveges, adjuk hozzá a húst, és hagyjuk, főzzük kicsit, amíg a hús meg nem pirul minden oldalán.
Ezután adjuk hozzá a húslevest egy merőkanál segítségével addig, hogy befedje a teljes ételt.
Lassú tűzön alacsony hőmérsékleten főzzük, fedjük le az edényt fedéllel, amíg a hús megpuhul (ez körülbelül 1 és fél óra lesz).
A főzés felénél sózzuk és borsozzuk meg.
Mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a burgonyát, ezután adjuk hozzá a húshoz 30 perccel a főzés vége előtt.
Közben öntsünk hozzá lisztes vizes oldatot – egy ek lisztet oldjunk fel egy pohár vízben, hogy sűrűsödni tudjon az ételünk, és kevergessük alaposan!

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Barangolás az ázsiai konyha rejtelmeiben

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább